Pähkli-meekook

    583

    Lihtne magus küpsetis, mis ei vaja palju koostisaineid, maitseb kõigile ja on ka algajatele jõukohane küpsetada.

    Valmistan1 koguse
    Ained
     500 g lehttainast
     100 g võid
     2 sl mett
     2 dl pähkleid
    Peale
     1 dl pähkleid
    Valmistamine
    1

    Jaga lehttainas neljaks võrdseks osaks ja rulli osad veidi õhemateks ühesuurusteks tükkideks. Purusta köögikombainis pähklid. Sulata või, lisa mesi ja pähklipuru.

    2

    Tõsta üks taignaplaat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri sellele meepähklisegu. Aseta selle peale teine taignaplaat ning sellele taas meesegu, seejärel kolmas ja neljas taignaplaat. Kõige peale ära meesegu pane.

    3

    Küpseta kooki 200 kraadises ahjus 15–20 minutit. Veidi enne valmimist vala koogile pähklipuru ja küpseta, kuni kook on kuldpruun.

    Retsept ja foto: Ruila Põhikooli 6. klassi tüdrukud.

    Ained

    Ained
     500 g lehttainast
     100 g võid
     2 sl mett
     2 dl pähkleid
    Peale
     1 dl pähkleid

    Juhend

    Valmistamine
    1

    Jaga lehttainas neljaks võrdseks osaks ja rulli osad veidi õhemateks ühesuurusteks tükkideks. Purusta köögikombainis pähklid. Sulata või, lisa mesi ja pähklipuru.

    2

    Tõsta üks taignaplaat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri sellele meepähklisegu. Aseta selle peale teine taignaplaat ning sellele taas meesegu, seejärel kolmas ja neljas taignaplaat. Kõige peale ära meesegu pane.

    3

    Küpseta kooki 200 kraadises ahjus 15–20 minutit. Veidi enne valmimist vala koogile pähklipuru ja küpseta, kuni kook on kuldpruun.

    Pähkli-meekook