Suus sulav meekana

    16636

    Mee ja tšilli kooslus on imeline! Puista see mahlane ja suus sulav meekana üle röstitud seesamiseemnetega ja paku nuudlite või riisiga.

    Valmistan1 koguse
    Ained
     500 g kana rinnafileed, kanatiibu või kana kintsufileed
     1 sl tumedat sojakastet
     1 sl riisiäädikat (või riisiveini)
     2 tl seesamiõli
     4 sl maisitärklist
    Frittimiseks
     mahedat toiduõli
    Meekastme jaoks
     3 sl magusat tšillikastet (näit Thai-Choise)
     2 sl ketšupit
     2 sl mett
     2 sl sojakastet
     5 dl vett
    Valmistamine
    1

    Lõika kanafileed umbes 2 cm paksusteks tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein või -äädikas ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

    2

    Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.

    3

    Kuumuta väiksemas potis paar sentimeetrit õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri.

    4

    Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda. Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.

    Retsept ja foto: Margaret, Karmen, Aimei ja Johanna Laagri Kooli 5.a klassist.

    Ained

    Ained
     500 g kana rinnafileed, kanatiibu või kana kintsufileed
     1 sl tumedat sojakastet
     1 sl riisiäädikat (või riisiveini)
     2 tl seesamiõli
     4 sl maisitärklist
    Frittimiseks
     mahedat toiduõli
    Meekastme jaoks
     3 sl magusat tšillikastet (näit Thai-Choise)
     2 sl ketšupit
     2 sl mett
     2 sl sojakastet
     5 dl vett

    Juhend

    Valmistamine
    1

    Lõika kanafileed umbes 2 cm paksusteks tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein või -äädikas ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

    2

    Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.

    3

    Kuumuta väiksemas potis paar sentimeetrit õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri.

    4

    Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda. Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.

    Suus sulav meekana