Kitsejuustupirukas ürdimeega

    101

    See pirukas üllatab toreda kooslusega pikantsest kitsejuustust ja ürtidest pungil meekastmest. Ürdimett jääb pirukasöömisest tõenäoliselt üle, hoia seda edaspidiseks kasutamiseks kaanetatud purgis külmkapis. Ürdimesi sobib hästi ka näiteks praetud halloumi viilude juurde või ahjujuurikatele niristamiseks.

    Valmistan1 koguse
     300 g pärmi-lehttinast
    TÄIDIS
     3 muna
     200 g toasooja pehmet kitsejuustu
     150 g toasooja maitsestamata toorjuustu
     soola, pipart
     10 kirsstomatit
    ÜRDIMESI
     suur peotäis ürte, näiteks tüümiani, basiilikut, punet, piparmünti, veidi rosmariini
     1 küüslauguküüs
     2 sl sidrunimahla
     1 dl vedelat mett
     soola, pipart
     soovi korral seemneid, nt päevalille omi
    1

    Lase tainal sulada ja rulli vajadusel õhemaks. Kata taignaga 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ning paari sentimeetri ulatuses ka servad. Vajuta kahvliga taigna põhja mõned augud ja tõsta vormiga täidise valmistamise ajaks külmkappi.

    2

    Täidise valmistamiseks klopi munad lahti, sega hulka kitse- ja toorjuust. Maitsesta segu soola ja pipraga. Vala pirukapõhjale. Poolita kirsstomatid ja tõsta pirukale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne.

    3

    Ürdimee valmistamiseks töötle tükeldatud ürdid, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja mesi pestolaadseks kastmeks. Maitsesta soola ja musta pipraga, kuid nii, et kaste jääb ikkagi pigem magusapoolseks.

    4

    Paku pirukat toasoojalt või külmalt koos ürdimeega. Kui soovid, puista peale seemneid.

    Ained

     300 g pärmi-lehttinast
    TÄIDIS
     3 muna
     200 g toasooja pehmet kitsejuustu
     150 g toasooja maitsestamata toorjuustu
     soola, pipart
     10 kirsstomatit
    ÜRDIMESI
     suur peotäis ürte, näiteks tüümiani, basiilikut, punet, piparmünti, veidi rosmariini
     1 küüslauguküüs
     2 sl sidrunimahla
     1 dl vedelat mett
     soola, pipart
     soovi korral seemneid, nt päevalille omi

    Juhend

    1

    Lase tainal sulada ja rulli vajadusel õhemaks. Kata taignaga 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ning paari sentimeetri ulatuses ka servad. Vajuta kahvliga taigna põhja mõned augud ja tõsta vormiga täidise valmistamise ajaks külmkappi.

    2

    Täidise valmistamiseks klopi munad lahti, sega hulka kitse- ja toorjuust. Maitsesta segu soola ja pipraga. Vala pirukapõhjale. Poolita kirsstomatid ja tõsta pirukale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja pirukas pealt kuldne.

    3

    Ürdimee valmistamiseks töötle tükeldatud ürdid, purustatud küüslauk, sidrunimahl ja mesi pestolaadseks kastmeks. Maitsesta soola ja musta pipraga, kuid nii, et kaste jääb ikkagi pigem magusapoolseks.

    4

    Paku pirukat toasoojalt või külmalt koos ürdimeega. Kui soovid, puista peale seemneid.

    Kitsejuustupirukas ürdimeega
    JAGA
    Eelmine luguAhjuõunamaius