See lihtne ja mõnus kook on nn chocolate lava cake ehk kook, mis on keskelt veel vedelavõitu. Kooki sööma hakates meenutab see vulkaanist purskuvat laavat. Täpiks i peale lisa vahukoort.
Määri keraamilised nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistatud vormidesse. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10–12 minutit, mitte rohkem! Lase jahtuda ja kaunista pealt vahukoorega.
Retsept ja foto: Laagri Kooli 7. d klass.
Ained
Juhend
Määri keraamilised nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistatud vormidesse. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10–12 minutit, mitte rohkem! Lase jahtuda ja kaunista pealt vahukoorega.