Šokolaadi-mee fondant

    2334

    See lihtne ja mõnus kook on nn chocolate lava cake ehk kook, mis on keskelt veel vedelavõitu. Kooki sööma hakates meenutab see vulkaanist purskuvat laavat. Täpiks i peale lisa vahukoort.

    Valmistan1 koguse
    Ained
     170 g šokolaadi
     150 g võid
     80 g mett
     75 g nisujahu
     4 suurt muna
    Valmistamine
    1

    Määri keraamilised nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.

    2

    Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.

    3

    Kalla segu ettevalmistatud vormidesse. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10–12 minutit, mitte rohkem! Lase jahtuda ja kaunista pealt vahukoorega.

    Retsept ja foto: Laagri Kooli 7. d klass.

    Ained

    Ained
     170 g šokolaadi
     150 g võid
     80 g mett
     75 g nisujahu
     4 suurt muna

    Juhend

    Valmistamine
    1

    Määri keraamilised nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.

    2

    Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.

    3

    Kalla segu ettevalmistatud vormidesse. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10–12 minutit, mitte rohkem! Lase jahtuda ja kaunista pealt vahukoorega.

    Šokolaadi-mee fondant