Mesine toorjuustukook

    2908

    Ohtralt mett ja toorjuustu teeb selle koogi väga rammusaks, kuid ka ülimaitsvaks ja üllatuslikult mitte liiga magusaks.

    Valmistan1 koguse
    Põhi
     200 g kaeraküpsiseid
     100 g võid
    Täidis
     800 g toorjuustu
     3 laimi
     1 dl kartulijahu
     200 g mett
     4 munakollast
     80 g spinatilehti
     5 dl õli
    Kaunistuseks
     2 dl vahukoort
     1 tl suhkrut
     1 sl konjakit
    Valmistamine
    1

    Purusta kaeraküpsised – mugav on seda teha nii, et paned küpsised kahe küpsetuspaberi vahele ja rullid taignarulliga üle. Sega küpsisepuru toasooja, pehme võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud suurema küpsetusvormi põhjale.

    2

    Riivi laimidelt koored peene riiviga ja pressi mahl välja. Püreesta spinat ja õli saumikseriga. Mikserda munakollased meega, lisa toorjuust. Lülita mikser väikesele kiirusele ja sega juurde kartulijahu, spinatimass ja kolme laimi mahl.

    3

    Tõsta täidis põhjale, küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Lase koogil ahju jääk-kuumuses jahtuda ja jäta seisma järgmise päevani.

    4

    Enne serveerimist valmista kate. Selleks vahusta vahukoor suhkruga pehmeks vahuks, lisa konjak ning vahusta tugevamaks. Kaunista kook vahukoore ja riivitud laimikoore tükikestega.

    Ained

    Põhi
     200 g kaeraküpsiseid
     100 g võid
    Täidis
     800 g toorjuustu
     3 laimi
     1 dl kartulijahu
     200 g mett
     4 munakollast
     80 g spinatilehti
     5 dl õli
    Kaunistuseks
     2 dl vahukoort
     1 tl suhkrut
     1 sl konjakit

    Juhend

    Valmistamine
    1

    Purusta kaeraküpsised – mugav on seda teha nii, et paned küpsised kahe küpsetuspaberi vahele ja rullid taignarulliga üle. Sega küpsisepuru toasooja, pehme võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud suurema küpsetusvormi põhjale.

    2

    Riivi laimidelt koored peene riiviga ja pressi mahl välja. Püreesta spinat ja õli saumikseriga. Mikserda munakollased meega, lisa toorjuust. Lülita mikser väikesele kiirusele ja sega juurde kartulijahu, spinatimass ja kolme laimi mahl.

    3

    Tõsta täidis põhjale, küpseta 175 kraadi juures 30 minutit. Lase koogil ahju jääk-kuumuses jahtuda ja jäta seisma järgmise päevani.

    4

    Enne serveerimist valmista kate. Selleks vahusta vahukoor suhkruga pehmeks vahuks, lisa konjak ning vahusta tugevamaks. Kaunista kook vahukoore ja riivitud laimikoore tükikestega.

    Mesine toorjuustukook
    JAGA
    Järgmine luguMango-mee jäätis