Meekook mesilastega

    2954

    Lihtne meekook, mis armsate martsipanist mesilastega kaunistatuna täidab tordi rolli.

    Valmistan1 koguse
    Põhi
     100 g võid
     6 sl mett (võid panna rohkem kui meeldib magusam kook)
     4 sl rafineerimata suhkrut (näiteks hele Muscovado)
     2 tl soodat
     2 muna
     200 g nisujahu
     maitseks kaneeli, kardemoni, sidrunikoort
    Katteks
     200 g toorjuustu
     200 ml 35% koort
     3 sl suhkrut
     4 sl pohlamoosi (või muud hapukat moosi)
    Mesilaste jaoks
     100 g valget martsipani
     20 g šokolaadi mesilaste triipudeks
     mandlilaaste
    Valmistamine
    1

    Sulata potis või, sega juurde mesi, suhkur, sooda. Jahtunud segule lisa lahti klopitud munad. Seejärel sega sisse jahu ja maitseained. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud u 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 175 kraadi juures 25–30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja proovitikk jääb puhtaks.

    2

    Katte valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ja sega toorjuustuga. Jahtunud kook lõika pooleks, pane vahele toorjuustu-vahukoore segu ja veidi hapukat moosi. Kata kook ka külgedelt ja pealt toorjuustu-vahukoore seguga ja kaunista loominguliselt.

    3

    Mesilaste tegemiseks vooli martsipanist väikesed tammetõru-suurused kujud, torka 2 mandlilaastu tiibadeks ning tõmba sulatatud šokolaadiga peale triibud ning silmad. Selleks on hea kasutada hambatikku. Mesilased võid valmis teha juba päev-paar varem.

    Ained

    Põhi
     100 g võid
     6 sl mett (võid panna rohkem kui meeldib magusam kook)
     4 sl rafineerimata suhkrut (näiteks hele Muscovado)
     2 tl soodat
     2 muna
     200 g nisujahu
     maitseks kaneeli, kardemoni, sidrunikoort
    Katteks
     200 g toorjuustu
     200 ml 35% koort
     3 sl suhkrut
     4 sl pohlamoosi (või muud hapukat moosi)
    Mesilaste jaoks
     100 g valget martsipani
     20 g šokolaadi mesilaste triipudeks
     mandlilaaste

    Juhend

    Valmistamine
    1

    Sulata potis või, sega juurde mesi, suhkur, sooda. Jahtunud segule lisa lahti klopitud munad. Seejärel sega sisse jahu ja maitseained. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud u 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 175 kraadi juures 25–30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja proovitikk jääb puhtaks.

    2

    Katte valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ja sega toorjuustuga. Jahtunud kook lõika pooleks, pane vahele toorjuustu-vahukoore segu ja veidi hapukat moosi. Kata kook ka külgedelt ja pealt toorjuustu-vahukoore seguga ja kaunista loominguliselt.

    3

    Mesilaste tegemiseks vooli martsipanist väikesed tammetõru-suurused kujud, torka 2 mandlilaastu tiibadeks ning tõmba sulatatud šokolaadiga peale triibud ning silmad. Selleks on hea kasutada hambatikku. Mesilased võid valmis teha juba päev-paar varem.

    Meekook mesilastega