Väga tummine kohvikõrvane, seda nii maitselt kui kaloraažilt. Eriti hästi maitseb teisel päeval – kui kooki nii kauaks jätkub.
Sega suhkur ja sooda. Löö munad paksu põhjaga potti, vala juurde sooda-suhkru segu, klopi korralikult. Lisa või ja mesi ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades umbes viis minutit, kuni segu muutub kergelt pruunikaks ja peale tekib valge vaht. Võta pott tulelt ja sõelu segu hulka jahu, kuni tekib hapukooretaoline mass. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud u 20x25 cm suurusesse ahjuvormi.
Eelkuumuta ahi 150 kraadini. Pane vorm ahju ja küpseta, kuni kook on muutunud pruuniks ja lõpetab „hingamise“. Jahuta.
Kreemi jaoks hõõru või vahule ja sega kokku kondenspiimaga. Koogi servad muutuvad küpsedes krõbedaks, lõika need ära. Poolita põhi, pane vahele pool kreemist ja aseta teine koogipool kreemikihi peale. Kata pealt ülejäänud kreemiga. Ära lõigatud servad hõõru puruks ja kaunista puruga kook.
Ained
Juhend
Sega suhkur ja sooda. Löö munad paksu põhjaga potti, vala juurde sooda-suhkru segu, klopi korralikult. Lisa või ja mesi ning kuumuta vaiksel tulel pidevalt segades umbes viis minutit, kuni segu muutub kergelt pruunikaks ja peale tekib valge vaht. Võta pott tulelt ja sõelu segu hulka jahu, kuni tekib hapukooretaoline mass. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud u 20x25 cm suurusesse ahjuvormi.
Eelkuumuta ahi 150 kraadini. Pane vorm ahju ja küpseta, kuni kook on muutunud pruuniks ja lõpetab „hingamise“. Jahuta.
Kreemi jaoks hõõru või vahule ja sega kokku kondenspiimaga. Koogi servad muutuvad küpsedes krõbedaks, lõika need ära. Poolita põhi, pane vahele pool kreemist ja aseta teine koogipool kreemikihi peale. Kata pealt ülejäänud kreemiga. Ära lõigatud servad hõõru puruks ja kaunista puruga kook.