Suus sulav meekana

    15911

    Mee ja tšilli kooslus on imeline! Puista see mahlane ja suus sulav meekana üle röstitud seesamiseemnetega ja paku nuudlite või riisiga.

    Valmistan1 koguse
    Ained
     500 g kana rinnafileed, kanatiibu või kana kintsufileed
     1 sl tumedat sojakastet
     1 sl riisiäädikat (või riisiveini)
     2 tl seesamiõli
     4 sl maisitärklist
    Frittimiseks
     mahedat toiduõli
    Meekastme jaoks
     3 sl magusat tšillikastet (näit Thai-Choise)
     2 sl ketšupit
     2 sl mett
     2 sl sojakastet
     5 dl vett
    Valmistamine
    1

    Lõika kanafileed umbes 2 cm paksusteks tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein või -äädikas ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

    2

    Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.

    3

    Kuumuta väiksemas potis paar sentimeetrit õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri.

    4

    Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda. Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.

    Retsept ja foto: Margaret, Karmen, Aimei ja Johanna Laagri Kooli 5.a klassist.

    Ained

    Ained
     500 g kana rinnafileed, kanatiibu või kana kintsufileed
     1 sl tumedat sojakastet
     1 sl riisiäädikat (või riisiveini)
     2 tl seesamiõli
     4 sl maisitärklist
    Frittimiseks
     mahedat toiduõli
    Meekastme jaoks
     3 sl magusat tšillikastet (näit Thai-Choise)
     2 sl ketšupit
     2 sl mett
     2 sl sojakastet
     5 dl vett

    Juhend

    Valmistamine
    1

    Lõika kanafileed umbes 2 cm paksusteks tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein või -äädikas ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

    2

    Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.

    3

    Kuumuta väiksemas potis paar sentimeetrit õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri.

    4

    Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda. Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.

    Suus sulav meekana
    JAGA
    Eelmine luguMesine kookoskook
    Järgmine luguPähkli-meekook