Väljaprindi valikud:

Salat meega röstitud peetide ja fetajuustuga

Valmistan1 koguse

Mee ja palsamikreemiga röstitud peedid on imehead ka niisama süües. Kui neist valmistada aga salat, kuhu lisaks sättida sibulat, fetajuustu ja röstitud kõrvitsaseemneid ning kõik see veel meega maitsestatud salatikastmega üle kallata, on tulemuseks mõnusalt mesine ja samas tänu fetajuustule veidi soolaka maitsega salat. Selline salat sobib kas kergemaks eineks või lisandiks liha- või kalaroogade juurde.

Ained
 600 g keedetud peeti, sektoriteks lõigatuna
 2 sl tüümiani
 2 sl palsamikreemi
 2 sl oliiviõli
 2 sl vedelamat mett
 Rooma salatit vm rohelist salatit, väiksemateks tükkideks rebituna
 200 g fetajuustu, tükeldatuna
 paar peotäit röstitud kõrvitsaseemneid
 1 punane sibul, poolratastena
 soola ja pipart
Kaste
 3 sl oliiviõli
 2 sl punase veini äädikat
 1 sl vedelat mett
Valmistamine
1

Esmalt rösti peedid. Lõika peedid sektoriteks ning laota ahjuplaadile. Sega omavahel tüümian, oliiviõli, palsamikreem ja mesi. Piserda saadud kaste peetidele ja sega läbi. Rösti ahjus 180–200 kraadi juures umbes 20–25 minutit. Vahepeal võid peete korra segada. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi.

2

Salati valmistamise jaoks sega omavahel salatikastme ained. Laota salatiroheline serveerimistaldrikule. Tõsta sinna peale röstitud peet, sibulast lõigatud poolrattad, röstitud kõrvitsaseemned ja tükeldatud fetajuust. Piserda salatikastmega ning maitsesta soola ja pipraga.