Salat meega röstitud peetide ja fetajuustuga

0
1660

Mee ja palsamikreemiga röstitud peedid on imehead ka niisama süües. Kui neist valmistada aga salat, kuhu lisaks sättida sibulat, fetajuustu ja röstitud kõrvitsaseemneid ning kõik see veel meega maitsestatud salatikastmega üle kallata, on tulemuseks mõnusalt mesine ja samas tänu fetajuustule veidi soolaka maitsega salat. Selline salat sobib kas kergemaks eineks või lisandiks liha- või kalaroogade juurde.

neljale
valmistamisaeg: 30 minutit

600 g keedetud peeti, sektoriteks lõigatuna
2 sl tüümiani
2 sl palsamikreemi
2 sl oliiviõli
2 sl vedelamat mett
Rooma salatit vm rohelist salatit, väiksemateks tükkideks rebituna
200 g fetajuustu, tükeldatuna
paar peotäit röstitud kõrvitsaseemneid
1 punane sibul, poolratastena
soola ja pipart

Salatikaste:

3 sl oliiviõli
2 sl punase veini äädikat
1 sl vedelat mett

Esmalt rösti peedid. Lõika peedid sektoriteks ning laota ahjuplaadile. Sega omavahel tüümian, oliiviõli, palsamikreem ja mesi. Piserda saadud kaste peetidele ja sega läbi. Rösti ahjus 180–200 kraadi juures umbes 20–25 minutit. Vahepeal võid peete korra segada. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi.

Salati valmistamise jaoks sega omavahel salatikastme ained. Laota salatiroheline serveerimistaldrikule. Tõsta sinna peale röstitud peet, sibulast lõigatud poolrattad, röstitud kõrvitsaseemned ja tükeldatud fetajuust. Piserda salatikastmega ning maitsesta soola ja pipraga.

peedi-salat-fetaga

Retsept ja fotod: Tuuli Mathisen