Väljaprindi valikud:

Tõstamaa tort

Valmistan1 koguse

Klassikalisel biskviitpõhjal sefiiritort, millele päike ja piirkondlikud toorained annavad soojad ja peened maitsenüansid.

Põhi
 4 keskmist muna
 30 g suhkrut
 72 g täistera nisujahu
 1 sl kuivatatud lavendliõisi
 1 sl mett
Keedukreem
 120 g piima
 3 munakollast
 30 g suhkrut
 10 g kartulitärklist
 noaotsatäis vaniljesuhkrut
Sefiir
 3 munavalget
 200 g suhkrut
 65 g vett
 noaotsaga sidrunihapet
Vahele
 150 g purustatud põldmarju
Kaunistuseks
 terveid põldmarju ja värskeid või kuivatatud lavendliõisi
Valmistamine
1

Põhja tegemiseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisa ettevaatlikult segades täistera nisujahu koos lavendlitega. Viimasena sega ettevaatlikult hulka vedel mesi. Aseta ümmarguse u 23 cm diameetriga tordivormi põhja küpsetuspaber ja vala tainas vormi. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 min. Jäta jahtuma.

2

Keedukreemi jaoks vahusta munakollased suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult segades kartulijahu. Kuumuta piim keemiseni ja võta tulelt. Vala hulka vahustatud munakollane ja sega, kuni kreem muutub paksuks ega voola lusikalt maha. Jäta jahtuma.

3

Sefiiri tegemiseks keeda veest, sidrunihappest ja suhkrust siirup. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa munavalgevahule peene joana kuum suhkrusiirup ja jätka vahustamist veel 7–8 minutit, et sefiir korralikult jahtuks.

4

Suru põldmarjad kausis katki. Kui marjad on hapud, lisa natuke mett. Lõika jahtunud biskviitpõhi pooleks. Immuta mõlemaid pooli vähese piimaga. Määri alumisele poolele purustatud põldmarjad ja keedukreem. Kata teise tordipõhjapoolega ja vajuta kätega kergelt kinni.

5

Tõsta sefiir pritskotti või mõnda tugevamasse kilekotti ja kaunista tort. Sefiirikorrale puista terveid põldmarju ja lavendliõisi.