Väljaprindi valikud:

Suus sulav meekana

Valmistan1 koguse

Mee ja tšilli kooslus on imeline! Puista see mahlane ja suus sulav meekana üle röstitud seesamiseemnetega ja paku nuudlite või riisiga.

Ained
 500 g kana rinnafileed, kanatiibu või kana kintsufileed
 1 sl tumedat sojakastet
 1 sl riisiäädikat (või riisiveini)
 2 tl seesamiõli
 4 sl maisitärklist
Frittimiseks
 mahedat toiduõli
Meekastme jaoks
 3 sl magusat tšillikastet (näit Thai-Choise)
 2 sl ketšupit
 2 sl mett
 2 sl sojakastet
 5 dl vett
Valmistamine
1

Lõika kanafileed umbes 2 cm paksusteks tükkideks. Sega kausis sojakaste, riisivein või -äädikas ja seesamiõli. Lisa kanatükid ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

2

Puista tärklis kanatükkidele ja sega kergelt läbi, nii et kanatükid oleksid tärklisega kaetud.

3

Kuumuta väiksemas potis paar sentimeetrit õli, friti kanatükid jaokaupa ümberringi kuldseks. Kontrolli, et kanatükid on läbinisti küpsed, vajadusel tõsta või alanda õli temperatuuri.

4

Sega kastmeained vokkpannil või potis, kuumuta keemiseni ja lase veidi pakseneda. Pane kanatükid kastmesse ja kuumuta läbi. Puista peale seesamiseemneid. Serveeri riisiga.