Väljaprindi valikud:

Meekook mesilastega

Valmistan1 koguse

Lihtne meekook, mis armsate martsipanist mesilastega kaunistatuna täidab tordi rolli.

Põhi
 100 g võid
 6 sl mett (võid panna rohkem kui meeldib magusam kook)
 4 sl rafineerimata suhkrut (näiteks hele Muscovado)
 2 tl soodat
 2 muna
 200 g nisujahu
 maitseks kaneeli, kardemoni, sidrunikoort
Katteks
 200 g toorjuustu
 200 ml 35% koort
 3 sl suhkrut
 4 sl pohlamoosi (või muud hapukat moosi)
Mesilaste jaoks
 100 g valget martsipani
 20 g šokolaadi mesilaste triipudeks
 mandlilaaste
Valmistamine
1

Sulata potis või, sega juurde mesi, suhkur, sooda. Jahtunud segule lisa lahti klopitud munad. Seejärel sega sisse jahu ja maitseained. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud u 23 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 175 kraadi juures 25–30 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja proovitikk jääb puhtaks.

2

Katte valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ja sega toorjuustuga. Jahtunud kook lõika pooleks, pane vahele toorjuustu-vahukoore segu ja veidi hapukat moosi. Kata kook ka külgedelt ja pealt toorjuustu-vahukoore seguga ja kaunista loominguliselt.

3

Mesilaste tegemiseks vooli martsipanist väikesed tammetõru-suurused kujud, torka 2 mandlilaastu tiibadeks ning tõmba sulatatud šokolaadiga peale triibud ning silmad. Selleks on hea kasutada hambatikku. Mesilased võid valmis teha juba päev-paar varem.