Magus maitsenüanss sobib kanalihale suurepäraselt, seepärast jäävad mee- ja sojamarinaadis küpsetatud kanakintsud väga maitsvad ja mõnusad. Tänu meele tekib lihale karameljas krõbe koorik, mis muudab liha väga hõrguks.

neljale
valmistamisaeg: 40 minutit

ca 700 g kanakintse (nahaga)
3 sl sojakastet
3 sl vedelamat mett
2 küüslauguküünt, hakituna
1 laimi mahl
2 sl seesamiõli
1 tl Sriracha vm tšillikastet
1 sl maisitärklist
õli praadimiseks
soola ja pipart
serveerimiseks seesamiseemneid

Marinaadiks sega omavahel sojakaste, mesi, küüslauk, laimimahl, tšillikaste, seesamiõli ja tärklis. Maitsesta kana soola ja pipraga ning prae pannil õli sees mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta kanakintsud ahjunõusse ja kalla peale marinaad. Aseta 180 kraadini kuumutatud ahju umbes 25–30 minutiks küpsema. Tõsta siis kuumus 220 kraadini või lülita sisse ahju grillrežiim. Piserda kanakintsud ahjupannil oleva marinaadiga pealt üle ning pruunista kanakintse mõni minut. Serveerides puista peale seesamiseemneid.

kanakintsud-2

Retsept ja fotod: Tuuli Mathisen